Daha hızlı virajlar

tumblr_lwpmgttqz41qimhiho1_500

Virajlara yaklaşımınızı geliştirerek, hız ve hatta deri kaybetmeyi engelleyebilirsiniz…

—-

—-

Virajınızı Tanıyın!

Planlama, virajlarda güvenlik ve hız için anahtardır, bu yüzden aklınızı kullanın! Bütün dikkatinizi virajın çıkış noktasına verin. Eğer çıkış noktasını göremiyorsanız temkin konusunda çalışın: beklenmedik bir şekilde darlaşan virajlara hızlı girmek sorunlara “merhaba” demektir. Ayrıca trafiğe açık yollarda karşıdan neyin geleceğini bilemezsiniz.

rsz_cow_chasing_cyclist—-

—-

Hızınızı Ayarlayın!

Virajın gidişatını anladığınız anda hızınızı viraja göre ayarlayın. Frenlerinizi kullanmak için dönme anını beklemeyin. Dönme anındaki frenlemenin tekerleklerinizi kilitleme ihtimali olduğunu unutmayın. Kilitlemese bile daha çok hız kaybedecek ve çıkışta tekrar hızlanmak çok daha zor olacaktır. Eğer fren kullanmanız gerektiğini düşünüyorsanız bunu önceden yapın.

—-


Gözlerinizi Çıkışa Dikin

Virajın içindeyken gözlerinizi çıkış noktasına dikin. Bu, gidonu hangi yöne kırmanız gerektiğini doğal bir şekilde dengeleyecektir. Ani ve düzensiz hamlelerden kaçının. Eğer bir grup içindeyseniz, durum elverdiğince yarış çizgisinde kalmaya çalışın. Virajın orta noktasından (apex) geçtikten sonra dönüşü geniş yapın. Trafiğe açık yollarda kesinlikle şerit çizgilerini geçmeyin. Kör virajlar ve tek şeritli yollar gibi ilerisinde ne olduğunu bilmediğiniz yollar için dikkat/panik çalışmaları yapın.

—-


Duruşunuzu Düzeltin!

Virajlarda duruşunuzu ayarlamanız daha rahat ve hızlı bir dönüş yapmanızı sağlayacaktır. Dönerken sadece vücudunuzu yatırmak yerine, bisikletle beraber yatmaya çalışın. Bu şekilde dönüş yarıçapınız düşecek ve virajdan daha güvenli ve hızlı çıkabileceksiniz.Ayrıca dönüş yönünün ters tarafındaki bacağın düz ve gergin olması (bunu sağlamak için topuğun olabilecek en alt pozisyona indirilmesi yarar sağlar) kontrolü arttıracaktır.

rsz_leaning Bike_Steering

Kaynak: Cycling Plus, Ağustos 2014
Çeviri ve eklemer: Edip Dinçer

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2014/09/daha-hizli-virajlar/

    • Pelin on Eylül 30, 2014 at 22:10
    • Cevapla

    Ellerine sağlık! Görsellere ayrıca bayıldım

    1. İnek çıkabilir.. Olabilir bu tip şeyler değil mi

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.