Diyar diyar Anadolu (Yakası)

Biz 8.30 veya en geç 9 gibi çıkmayı planlarken saatlerimiz 10:12’yi gösterirken ancak çıkabildik evden. Niye? Çünkü uyku çok güzel bir şey..

Hızlı bir şekilde Beşiktaş’a indik. Evde kahvaltı etmediğimizden, ne yesek ne yesek derken Kovan Fırını’ndan bir şeyler alalım dedik. Bir iki poğaça, çörek falan alıp gidip sahilde yiyelim dedik. Ama daha vaktimiz var sanırken vapur geldi, povçalarımızı yiyemeden vapura bindik. Vapurda bisikletleri de içeri aldık bu sefer, bayağı boştu çünkü vapur, kimseyi rahatsız etmedik. Vapurda Kovan’ın lezzetli poğaça ve çöreklerini yedik, içeceğimizi içtik ve bu sırada Kadıköy’e vardık.

Vapurdan indik, GPS’imizi açtık (bilmiyoruz çünkü bu tarafı çok) koyulduk yola. Kadıköy’ün benim daha önce hiç geçmediğim yollardan Moda’ya çıktık ordan da Yoğurtçu Parkı’na. Bundan sonrası pek kolaymış. Avrupa Yakasındaki bisiklet yolundan bilmemkaç kat daha düzgün bir bisiklet yolu, çok daha anlayışlı insanlar.. Ve inanılmaz bir şekilde bisiklet yolunda tek bir mangal bile yoktu. İnanamadım gerçekten!!

Yolda başımıza çok ilginç bir şey gelmedi aslında ama Anadolu Yakası değişik bir yer. Bisiklet yolunda yürüyen biri ilk defa özür diledi. Hatta delikanlı görünen ağır abiler bile bisiklet yolunda yürüdüklerini farkettiklerinde dönüp özür dilediler. Çok ilginç geldi.

Bir yandan da bisikletli insanlar hiç selam almıyorlar. Bu da garip gelen başka bir şeydi ama Pelin şöyle açıkladı, “Buradaki insanlar bisikletli görmeye alışmışlar, o yüzden böyle oluyor” dedi ki hak verdim..

Başka bir konu ise bisiklet yolunun devamlılığının olmaması. Sürekli bir yerlerde kesilip, 300mt sonra başka bir yerden başlıyor. Bunların bağlanması ve devamlılığın sağlanması halinde tadından yenmeyecek bir yol olacağına eminim. Çünkü Anadolu Yakasının sahil şeridi gerçekten çok güzel. Gerek sokak veya ev hayvanları -ki yüzlerce kedi, köpek gördük-, gerek yeşil alan olarak insanı tatmin eden bir havası var..

Neyse, tespit yazısına döndü iyice.. 3 saat kadar dolaştıktan sonra saat 14:15’te Beşiktaş Vapuru’na yetiştik. Peheeey hayatımda bu kadar kalabalık vapuru bir kez daha geçen sene bayramda adaya giderken görmüştüm. Tıkış tıkış insan. Zar zor bindik, vapurda bir tost ve bir çay alıp Pelin’le paylaştık. Sonra Beşiktaş’ta inip eve doğru gitmeye başladık. Fakat Abbasağa Parkı’ndan geçerken hiç hesapta olmayan kedilerle karşılaştık ve yaklaşık 6-7 tane tüy yumağıyla herhalde 1 saate yakın bir zaman geçirdik. Ellerimiz çizik, üstlerimiz tüy içinde kaldıktan sonra oradan çıkıp tekrar ev yoluna koyulduk.

Eve çıkarken en son yokuşta benim zincirim diş atlamaya başladı.. Pek moralim bozuldu. Yakın zamanda servise götürmem lazım bisikleti..

Saate bakmayı unuttum ama sanırım saat 4e yakındı eve girdik.

Bugünü de böylece bitirmiş olduk.

Toplam Mesafe 45.16km
Toplam Sürüş Süresi 03:08:02
Ortalama Hız 14.40km/s
Toplam Tırmanış 219m.
Ortalama Sıcaklık 24° (20°-29°)

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2012/10/diyar-diyar-anadolu-yakasi/

Yorumu formunu geç

    • orhan on Kasım 10, 2012 at 15:15
    • Cevapla

    biz kimiz yazmışsınız ya siz benim gözümde kimsiniz
    aynı kafada bir birini bulan hayat tan zevk alan burdan takip ettiğim kadar birbirinizi tamamlayan bisiklet sevdalısı gezmayi seven macerayı heyacanı seven birbirinizi seven iki kafadarsınız
    sizi gıptayla izliyorum ne mutlu size .

    1. Gerçekten sizde bu düşünceleri uyandırabildiysek ne mutlu bize
      Tüm düşüncelerinizde tamamen haklısınız. Çok mutlu olduk yorumunuza

    2. çok teşekkür ederiz, ne güzel anlatmışsınız.
      ayrıca yazdıklarımızı bizden başka birilerinin de okuduğunu bilmek çok güzel.
      daha çok gezme ve yazma hevesi veriyor..

        • ruru on Kasım 15, 2012 at 21:39
        • Cevapla

        anlatana değil, anlatana bak pelincim ne kadar çok şey olmuş ben bakmayalı, tü tü maşallah size:) Hep artsın, hiç eksilmesin. öptm. kib. bye :D:D:D

        1. anlattırana dicektin herhalde rukrukum evet geziyoruz fırsat oldukça okudun mu hepsini? bi de kimiz biz bölümü yaptık bak sen de unutmuşsun bizi, uğramıyosun. haberleşelim özelden, özledim ben de öptm kib bye ha bi de asl?

    • ruru on Kasım 20, 2012 at 21:16
    • Cevapla

    hepsini okudum tabii, bir çırpıda hem unutur muyum ben hiç seni aşkolsun, siz az zamanda çok işler başarmışsınız ondan birikmiş böyle

  1. slm;bende sizin gibi bisiklet sevdalısı biriyim,hem de ne sevda..!çocukken bisikleti yokluk yüzünden hiç olmamış büyüyünce kendine hidrolik diskli carbonlu full deoreli cafcaflı bir bisiklet alıp belki tekrar eski günlerimi yaşarım diye ümit etmiş bir insanım…!ama hayallerim yarım kaldı hep,bisikletin üstünde çocuk oluyorum ben artık,neden mi yarım kaldı hayallerim?ben de sizin gibi eşimle sevglimle birlikte şehir şehir köy köy gezmek isterdim ama olmadı,o benim gibi sevmedi bisikleti,yinede vazgeçmedim,bazen yalnız başıma uzun turlara çıktım,çevremi,doğayı,yolları çektim makinamla,ama hep mutlu oldum bisikletmleyken..bir de yanımda sevglim olsaydı….sizleri tabiri caizse gıpta ile izliyorum,her daim yolunuz açık olsun,taş gelmesin tekerinize ve mutlu yolculuklar yapın…birgün yakınımdan geçerseniz birkaç dakika sohbeti ve birkaç bardak çayımı da içmeden yol almayın….

    http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=106342&highlight=
    http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=102931&highlight=
    http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=103670&highlight=

    1. Güzel yorumlarınız için sağolun Bülent Bey.. Açıkçası Pelin’e ben sevdirmedim bisikleti. Bir gün Beşiktaş’ta otururken Pelin bana “Edip ben bisiklet almak istiyorum” dedi.. O güne kadar hiç aklımın ucundan bile geçmeyen bisiklet fikri o anda nasıl güzel geldi anlatamam.. Pelin’in dediğine göre o an gözümün içi parlamış .

      Umarım bir gün denk geliriz de hem çayınızı hem de sohbetinizi paylaşırız

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.