Kültür Mantarı

Bu aralar yıllık iznimizi bisiklet üzerinde geçirme planları yaparken, ufak bir gezi yapalım dedik. Pelin’in yeni asfalta daha uygun dış lastiklerini deneme ve bu lastiklere alışması için de iyi oldu aslında.

Ne zamandır Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi‘ndeki Great Masters sergisine gitmek istiyorduk. Perşembeleri 9’a kadar açıkmış. İyi hadi oraya gidelim dedik.

Saat 19.30’da hazırlandık. Bisikletleri kapının önüne koyacağım, elime bir yumuşaklık geldi. “Noluyo la!” dememe kalmadan baktım ki Pelin’in arka lastiği patlamş durduğu yerde. Hemen 10 dakikada onu değiştirdik, bu sırada fren ayarı kaçtı, onu hallettik derken saat 19.54’de yola çıkmışız tam anlamıyla.

Barbaros Bulvarı’ndan son hız inip Beşiktaş’a vardık, ordan da Tophane-i Amire’ye geldik. Bisikletleri de elimize alıp yukarı çıktık. Yukarıda bir arkadaş sırıtarak yanımıza geldi, “nooluyo” derken, bize “Hi, are you from Turkish?” dedi, ayak üstü iki dakika konuştuk kendisiyle.  İran’dan uçakla Antalya’ya ordan da bisikletle İstanbul’a gelmişler. En azından biz böyle anladık, aksanı biraz değişikti =). Kendisine iyi dileklerimizi sunup sergi salonunun önüne çıktık, bisikletlerimizi kilitledik, içeri girdik. O kadar küçük bir alana 3 tane ustanın eserlerini koymaya çalışırsan böyle olur. İçeri girince başınız dönüyor. O kadar çılgıncasına bir eser kalabalığı var ki, nereden başlayacağımızı bilemedik. Pek güzel bir sergi ama. Leonardo’nun çizimini yaptığı bütün savaş araç-gereçlerinin ufak birer maketini yapmışlar. Anatomi çizimleri, Son Akşam Yemeği, Dünyanın Yaratılışı, Altın Oran şeysi ve daha bir sürü eser vardı. Pelin bir ara çığlık attı bir camdan içeri bakarken. “Hayırdır” dedim, “içeri baksana” dedi bana, bakıyorum bakıyorum hiçbir şey görmüyorum, kafamı iyice cama dayadı, içerde yatan bir kadavra varmış. Meğerse kadavra inceleme odasıymış orası. Neyse burada 30-45dakika harcadıktan sonra çıktık, Bebek’e doğru gidelim, dondurma yer döneriz dedik.

Bebek’e doğru gitmeye başladık, Beşiktaş’ta İran’dan gelen arkadaşları gördük bisikletleriyle beraber, onlara selam verip hızlı hızlı gitmeye başladık. Bu sırada iftar olduğu için yollar bomboş, keşke hep iftar olsa diyor insan. Ben yolu boş görünce yine bastım da bastım, 5dk sona Ortaköy’e yaklaştığımda baktım Pelin yok. 2 dk. sonra geldi, Pelin’i grup lideri yaptım, sen çekeceksin beni dedim, önden gitmeye başladı.

Bebek’e vardık. Dondurmalarımızı aldık, Bebek Parkı’na oturduk. Dondurmalarımızı yerken İran’lı arkadaşlar yine geldi ama bu sefer bizi görmediler. Biz de dondurmalarımızı yedik ve geri dönüş yoluna başladık. 30 dakika sonra Pelin’e varmıştık. Tüm yol boyunca yaklaşık 5lt su tükettik.

Toplam Mesafe 22.60 km
Toplam Sürüş Süresi 01:24:10
Ortalama Hız 16.60 km/s
Ortalama Sıcaklık 29°

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2012/07/kultur-mantari/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.