Yeni Bisiklet Trek FX7.5 ve Felt F95

Kendime yeni bisiklet aldım!

Artık bir şehir ve yol bisikletim var.. İlk alırken bize hiç demediler, bakın bunlar dağ bisikleti, bunlar da şehir bisikleti diye. Alın, dediler, size bisiklet, dediler.. Neyse ki 1,5 sene sonunda az da olsa bir şeyler öğrendik de ne almamız, neyin aslında bize uygun olduğunu öğrendik. Pelin de, ben de bundan 1 sene önce, “Yok, amortisörsüz bisiklet mi olur yahu, HEM DE İSTANBUL’DA!!!” diyorduk ama şu anda “Ne kadar ağırmış bu!” diyoruz. Yakın zamanda Pelin’e de edineceğiz bir tane şehir bisikleti.

Neyse efendim, ne diyorduk? Hah, bisiklet aldım.. Seçme sürecimi anlatayım istiyorum, belki biri denk gelir de okur, yardımı dokunur azıcık da olsa..

İlk önce para biriktirmeye başladım. Güzelcene bütçemi belirledim. Dedim ki “Bu paraya ne alınır abi?”. Bisiklet alırken en önemli etmen bu herhalde.. Bütçeyi belirleyebilmek.

Neyse bütçeyi belirledikten sonra ne istediğime karar vermem gerekti. Önümde 4 seçenek var kendimce. Yeni bir dağ bisikleti, şehir bisikleti, yol bisikleti ve cyclocross. Dağ bisikleti zaten istemiyorum (çünkü önceki dağ bisikletimi sadece 1 kere arazide kullandım, o da yol inşaatı var diye, yoksa onu da kullanmazdım), kaldı 3.

Başta yol bisikleti de istemiyordum (sözde), o daha performans bisikleti diye. Kaldı 2.

Aslına bakılırsa şehir bisikleti bana en uygun görünüyordu ama gözüm de bir taraftan cyclocross’lara kayıyordu. Sonradan ondan da vazgeçtim. Ne kaldı geriye? Şehir bisikleti.. Hem asfaltta kullan, hem hafif arazide kullan, mis. Daha ne isterim..

Tamam, bisiklet türünü de seçtik.. Geriye kaldı nereden alacağın. Bu konu da pek önemli. Çoğu yabancı menşeli firma artık ömür boyu garanti veriyor. Trek, Scott, Cannondale, Merida vb…. Ama benim için kadro boyu önemliydi. Türkiye’de genelde benim boyuma uygun kadro bulamıyorum. Özel olarak getirtilmesi gerekiyor. Bir sürü bisikletçi dolaştım, hepsi bana bir sürü bisiklet gösterdi ama büyük kadro var mı diye sorunca, “Haaa yok, sana uygun kadro boyu yok. En az 3-4 ay beklemen lazım ki özel sipariş verelim, gelsin, öyle al” dediler. Bu yüzden bana direk üreticiye hızlıca ulaşabileceğim bir yer lazımdı.

Bir arkadaşım sağolsun, Trek’in Türkiye Distribütörü ile tanıştırdı beni.. Gittik, konuştuk, Trek Fx7.5 beğendim.

– Deore arka aktarıcı,

– Sora ön aktarıcı,

– 50/34 kompakt aynakol,

– 11-34 9’lu ruble veeee

– Karbon maşa.

Siyah – Kırmızı olanından olsun istiyorum dedim. Stoklarına baktı, “yook sadece mavi olanından var. O da Hollanda’da. 3-4 hafta beklemen lazım” dedi. “İyi” dedim, “artık ne yapalım, mavi olsun” çok da içime sinmeyerek, “3-4 hafta beklerim 3-4 ay yerine” dedim.

1,5 ay sonunda bisikletim geldi, mavi bisiklet sevebileceğim aklıma bile gelmezdi ama görür görmez hastası oldum bisikletin. Resmen dizlerimin bağı çözüldü. Masmavi, kocaman bir bisiklet. Aldıktan 2 ay sonra toplam 600km bile yaptım..

Bunlar da fotoğrafları;

 

Daha sonra baktım aklım hala yol bisikletinde, ikinci el 61cm kadrolu bir Felt F95 buldum. Bursa’ya gidip bu bisikleti de elden aldım.

 

Şu anda iki tane dev gibi (Trek 22,5″ ve Felt 61cm) bisikletim var =).

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2012/11/yeni-bisiklet-trek-fx7-5-ve-felt-f95/

Yorumu formunu geç

    • Pelo on Kasım 28, 2012 at 00:42
    • Cevapla

    güle güle sür daha biiiir sürü 600 kilometreleri emi sevgilim!

    1. Beraber yapıcaz daha biiir sürü 600km’leri, hatta 6000km’leri =)

    • okay on Ocak 26, 2013 at 16:40
    • Cevapla

    Denk geldi ve yardimin dokundu paylasim icin sagol

    1. İşe yaramış ya, daha ne isterim =)
      Daha, yardımcı olabileceğim bir şeyler olursa edip@kirlibisiklletler.com ‘dan ulaşabilirsin =)

    • ahmet on Şubat 11, 2013 at 04:00
    • Cevapla

    kazadan beladan uzak bol pedallı mutlu günler darısı basıma

    1. Teşekkürler Ahmet.
      Umarım sen de en kısa zamanda istediğin bisiklete kavuşursun =).

    • Akın Dayıoğlu on Eylül 14, 2013 at 12:31
    • Cevapla

    Merhaba renginden dolayı çok beğenilen fx 7.3 şehir bisikletimi temizleyip kenara koymuş, 9 kg.lık Trek yol bisikletimden inemeyen biri olarak sizin bu seçimi nasıl yapabildiğinizi öğrenebilirmiyim.
    Çok şık bir fx 7.5ama diğer taraftada pedalına bastığınızda tepkisine şaşırdığınız bir alet işiniz zor bence

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.