Magene Gemini 210 Hız/Kadans Vericisi

Ee madem kullandığımız şeyler hakkında atıp tutuyoruz, Çin’den aldığım Magene Gemini 210 hız/kadans vericisi hakkında da atıp tutayım. Beni tutan mı var sanki! Başlayalım o zaman…

Gemini 210’u, Garmin’in aynı işi yapan ürünleri eşek yükü para (AliExpress’te yaklaşık 60$) isteyince AliExpress üzerinden buldum. Benzer ürünler çok var. Daha ufağı, daha pahalısı, daha ucuzu, daha büyüğü, daha renklisi vs. Yorumlara bakarak yaklaşık 2 haftanın sonunda Gemini 210’u almaya karar verdim.

İki adet verici (biri kadans biri hız) için toplamda 25$ ödemişim, kargo tabii ki ücretsiz . 26 Ağustos’ta verdiğim sipariş takipli olarak 13 Eylül’de elime geçti. 30€’nun altında kaldığı için herhangi bir vergi vs. bir şey ödemedim.

Verici incecik bir kutuda içerisinde geliyor. Kutudan, sabitlemek için lastikler (o-ring) ve kaymasını engellemek için -1’i pedala, 1’i jant göbeğine uyacak şekilde- 2 parça plastik takoz çıkıyor.

Hazırlık oldukça basit; 
– İlk olarak Gemini 210 ‘u aktif hale getirmek için pil kapağını çevirerek çıkarıp pil koruyucu plastik parçayı çıkarıyorsunuz içinden,
– Pili her çıkarıp taktığınızda vericinin modu değişiyor (bir mutlu, bir üzgün, bir kızgın hahahahah )
– Pili taktığınız vericideki ışık kırmızı ise “kadans modu”, yeşil ise “hız modu” oluyor.
– Daha sonra vericileri gerekli yerlere taktığınızda her şey hazır oluyor.

Garmin Fenix 3 (bununla ilgili de atıp tutacağım bir ara) vericileri fıt diye tanıdı, hiç sıkıntı çıkmadı. Bu vericileri şimdilik 1 aydır sıkıntısız kullanıyorum. Pil ömrü ve kendi ömrü konusunda buradan güncelleme yapmaya devam edeceğim. Ama bayağı beğendim Magene Gemini 210 vericileri. Aynı işi gördüğü sürece Garmin’e eşek yükü ile para vermeye gerek yok, bunlar yeter de artar bile .

2,5 aydır kullanıyorum ürünleri. Toplam, yaklaşık, 1.000 km yaptım. Ufacık bir sorun çıkarmadılar. Ancak sabitlemek için kullanılan o-ringler çok başarılı görünmüyordu, bu nedenle cırt kelepçe ile destek çıktım; çok güzel oldu, pek güzel oldu.

Kesinlike öneriyorum. Bir daha orijinal Garmin vericilere para vermem diye tahmin ediyorum .

 

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2018/11/magene-gemini-210-hiz-kadans-vericisi/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.