Antrenmanlar Serisi #1

WP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/dincerto/public_html/wp-content/uploads/gpx/05-17-2015 İstanbul, İstanbul, Turkey.gpx

Öncelikle pedli tayta geçmemi sağladığın için teşekkür ederim Edip!

Benim artık bir koçum var. Ne giyeceğimden, hangi gün, hangi rotada, kaç saat ve kaç km süreceğim kadar her şeyi ayarlıyor. Tabi son uzun turumuz olan İznik turundaki antrenmansızlığımı görünce Edip bu işe el atmaya karar verdi.

Cumartesi sabah 6.30’da çıkmaya karar verip kedilerimiz bizi uyutmayınca ancak 8.30’da evden çıkabildik. Tersten başlayıp önce, sürüş sonundaki his ve çıkarımlarımdan bahsetmek istiyorum. 10.40’ta evdeydik. Turun uzunluğu ve zorluğu benim için tam olması gerektiği kadardı. Apartmanda bisikletimi taşırken evet yorulmuş ama bitmemiş ve bir dahaki sürüş için motivasyonumu kaybetmemiştim. Bravo koçum!

Sonra bu sürüşte trafiğin yoğun olduğu ana caddelerden geçtik, Hacıosman ve Büyükdere Caddesi gibi. Genelde ben böyle yerlerde çok gerilirim ve kavşaklarda mutlaka durur ve yolun boş kalmasını beklerim geçmek için. Ancak bu defa Edip’in arkasından gittim ve onun hep yaptığı gibi araçlara kendimizi göstererek ve müsaade isteyerek geçtik. Biraz heyecanlansam da trafikte durmadan ama tedbirli ve güvenli sürmeyi deneyimlediğim için mutlu oldum.

Ayrıca daha önce hiç geçmediğim ve Pazar sabahı bomboş olan yollardan hız yaparak geçmek çok zevkliydi. Yeniköy’de de bir ara Edip interval antrenmanı yaptırdı bana, sonradan öğrendim ki hızda 40’ı görmüşüm, benim için yüksek!

Rotamıza gelince, Yeni Levent’ten Baltalimanı’na indik ki, 32 yıllık İstanbulluyum ilk defa geçtiğim bir yoldu . Sonra sahilden Kireçburnu’na dek sürdük, sahilde ilk ve tek molamızı verip 10 dakika oturduk. Ardından Hacıosman yokuşu benim nefesimi kesti. Koçum yine yerinde bir müdahaleyle vitesi bir tık yükseltmemi böylece nefesimi düzeltebileceğimi söyledi ve bilin bakalım n’oldu? İşe yaradı. Bu, yokuşta 2. duruşumdu ve bu taktik üzerine bir daha durmadan yokuşu tamamladım ve eve döndük güzelce. Kendimizi hiç dinlenmeden mükellef ama sağlıklı bir kahvaltıyla ödüllendirdik.

Bu arada kara listeye yazmamız gereken talihsiz bir durum yaşadık. Kireçburnu sahilde bir araba park etmeye çalışırken biz de moladan sonra devam etmek için yola çıkıyorduk. Ben yine her zamanki gibi en sağdan ama arabaya da dokunmamak için çok az sola giderek yola çıktım ki bir araba canhıraş korna çalarak garip direksiyon kırışları ve bağrış çağrış, mimiklerinden anlaşıldığı kadarıyla da küfür ederek geçti. Bu hem haksız hem de gereğinden fazla konuşan kadın sürücüyle ışıklarda tekrar yan yana geldik. Hassasiyeti sıfır olan ve hala bizi bir an olsun dinlemeyip nefes almadan konuşan sürücü “size yol vermek zorunda değilim, burası Avrupa değil” gibi saçma sapan ifadeler ve çirkin yüz ve el kol hareketleriyle bas bas bağırdı. Plakası aklımızda yanlış kaldığından kara listeye yazamadığımız için aşırı derecede üzgünüm. Değişik koyu mavi ve sanırım golf bir arabaydı. Umarım bir gün otomobil dışında da araçlar ve onların da hakları olduğunu farkeder ve aklı başına gelir ama zor görünüyor!

Tur sonu

 

Toplam Mesafe : 27.12 km
Toplam Sürüş Süresi 01:32:54
Ortalama Hız : 17.10 km/s
Toplam Tırmanış : 376 m.
Ortalama Sıcaklık 12° (19°-28°)

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2015/05/antrenmanlar-serisi-1/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.