Işık mı? O ne ki?

Don'tBu sabah servisle işe giderken Kireçburnu civarlarında 3 tane bisikletli arkadaş gördüm. Tek sıra olmuşlar, antrenman yapıyorlardı. Hoşuma gitti, ne güzel sabah sabah çıkmışlar, soğuk falan dinlemeden -ki hava heralde -300° falan- bisiklete biniyorlar, antrenman yapıyorlar.

Neyse, bir onlar geçiyor servisi, bir servis geçiyor. Anladığım kadarıyla da öyle çok hobi gibi değil de, daha ciddi şekilde yapıyorlar sporu. Gel gelelim iş yerine vardık. Servisten indim.

Bu 3 arkadaş gerimizde kalmış, yavaş yavaş geliyorlar. Bu sırada yayalara yeşil yandı. Zaten Sarıyer – Büyükdere ışıklarda yayalara yeşil yanması mucize, genelde insanlar yeşil yanmasını beklemeden yola atladıklarından hiç trafik ışığının düğmesine basmıyorlar. Neyse, yeşil yanınca indim ben de yola, dönüp de ışıkta bekleyen bisikletli arkadaşlara selam vereyim diye kafamı çevirdim. Çaat, bir tanesiyle burun burunayım. Hemen kaçtım yana. Arkasına bile dönmeden devam etti(ler).

Şimdi; bisiklete binene her zaman saygım ve sevgim var. Zaten o ana kadar da, kendi kendime, o arkadaşlara gayet ısındım =). Ama o anda trafikteki en sorumsuz adamdan farkları kalmadı gözümde. Benim için; kaldırıma park eden adam, ışıkları hiç takmayıp yayaların üzerine süren adam, sağa dönerken yayaları umursamayan adam oldular gözümde.

Sen orada ister Cavendish ol, ister Contador ol, bana yol vereceksin, geçiş hakkı senin olana kadar duracaksın. Yani şimdi bu adamlar gelip de “Ağbi, bize de trafikte hiç saygı göstermiyorlar yeaa!” demesin bana. Çok pis çıkışırım..

Bu olanın benim gözümde birebir karşılığı;

Yaya geçidinden yeşil ışıkta geçen bir adama bir araba çarpıp da sonradan, “Abi kusura bakma, ralliye hazırlanıyorum da, ışıklarda ne yavaşlıyorum ne duruyorum” demesidir.

Hayır, insanların üzerine sürüyorsun göre göre, bari dön bir özür dile. Ama yook, bisiklet sürüyor ya, dışarıda yürüyen insandan üstün. Var böyle bir kaç tane. Görmedim değil. Ama neyse ki istisnalar kaideyi bozamıyor.

Velhasıl kelam, trafikte saygı, bu şekilde kazanılmaz. Saygı göstermek lazım ki saygı göresin.

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2013/02/isik-mi-o-ne-ki/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.