Nike Zoom Winflo 3 Shield

13/11/2017 tarihinde aldığım ve 4,5 aydır veya başka bir deyişle 250 km’dir kullandığım Nike Zoom Winflo 3 Shield ayakkabısı hakkında ukalalık yapmak için buradayım. Ayağıma uygun ayakkabı bulmakta zorlandığım için genelde ne bulursam onu almak durumunda kalıyorum. Bu da öyle bir ayakkabı.

Nike Zoom Winflo 3 Shield

Nike Zoom Winflo 3 Shield

Beğenmedim mi alırken? Beğendim. Değişik bir bağcık görünümü var, renkleri hoş, rahat görünüyor falan.  Herhangi bir ayak desteği, basış düzeltme özelliği yok. Doğal (Neutral) koşu ayakkabısı olarak geçiyor. Online bir mağazadan 249,00TL’ye aldım Nike Zoom Winflo 3 Shield’i. 48 numara diye aldım ama geldiğinde 48,5 olduğunu gördüm, sorun etmeden giydim. Tartma fırsatım olmadı ama ayakkabı çok ağır değil. Bir Skechers değil ama fena da değil ağırlığı.

Nike Zoom Winflo 3 İlk İzlenim

Göze gayet hoş gelen bir ayakkabı Nike Zoom Winflo 3 Shield. Gerçek halini görür görmez, “evet, güzelmiş, beğendim” dedim ve ayağıma geçirdim hemen. Ayakkabıyı ilk giydiğimde oldukça rahat ettim. Birazcık da büyük olmasının etkisiyle “bayağı rahat olacak herhalde yahu, iyi” dedim.

Bağcıkların aşağıdan gelen iplerin içinden geçmesi hoş görünen bir şey ama şunu fark ettim ilk bağlarken; eğer çok çözüp bağlarsam o tabandan gelen ipler muhtemelen bir zaman sonra ip ip olup kopacak. Çünkü bayağı bayağı sürtünüyor oraya. Hatta kırt kırt diye iki ipin birbirine sürtünme sesini çıkardı da “aha” dedim, “birazdan gidecek”.

Tabii ki evde ayakkabıyı biraz giydim. Bütün akşam ayakkabıyla dolaştım. Yeni alınan ayakkabıyı evde giymeyi çok seviyorum . Bayağı bayağı rahat geldi, hemen kullanmak için can attım resmen.

Performans

Taban oldukça rahat. O konuda söyleyecek bir şeyim yok. Hakikaten bayağı destekli. Her yere basışta hissettiriyor kendini. Orta kısım, ön kısma göre daha iyi hatta. Ayağımın ön tarafı ile basıp koşarken yeri daha çok hissettim. Ortaya doğru basarken ise sanırsın pamuk üzerinde koşuyorum. Dediğim gibi tabanı oldukça iyi.

Dış kaplaması da güzel (acaba ayakkabıyı beğendim mi ben yoksa yahu?). Ayakkabı ilginç bir şekilde hava alıyor ama suyun büyük bir kısmını dışarıda bırakıyor. Yağmurda koştum, daha önce kullandığım ayakkabılara oranla çoraplarım çok çok daha az ıslandı. Muhtemelen ayakkabının modelindeki “Shield” kelimesinin nedeni bu diye tahmin yürütüyorum . Hava sıcakken koştuğumda ise ayağımın piştiğini hiç hissetmedim. Hatta oldukça serin kaldı.

Geldik zurnanın zırt dediği yere. Bağcıklar. Ayağımı mahveden kısım burası oldu. Nike Zoom Winflo 3 Shield’in ayak genişliğine göre seçeneği var mı bilmiyorum ama bahsettiğim tabandan çıkan ipler ayacıklarımı inanılmaz acıttı. Daha geniş olsa belki sıkıntı çıkmayabilirdi ama ben alırken öyle bir seçenek yoktu maalesef. Özellikle ön kısımdaki kemikler (metatarsallar ile parmak kemiklerinin bağlandığı noktadaki irice kemiklerin olduğu kısım) her koşudan sonra yara varmış gibi acıyor. İlk başta anlayamadım neden olduğunu; dikkat edince, o iplerin resmen ayakkabı üzerinden etime girdiğini gördüm (böyle söyleyince de korkunç oldu ama ).

İşte o bağcıklar

İşte o pis bağcıklar

Sonuç

Nike Zoom Winflo 3 Shield fena bir ayakkabı değil. Rahat, ağır olmayan, taban desteği iyi bir ayakkabı. Özellikle ayağınızın orta kısmı ile sert zeminde koşuyor ve 10 mm.lik topuk-parmak yükseklik farkı olan yumuş yumuş bir taban istiyorsanız tercih edilebilir.

Ama ayağınız benimki gibi genişse (taraklıysa) başka seçeneklere göz atmak iyi olabilir. Eğer tabandan çıkan o ipler olmasaydı belki ayakkabı kullandıkça genişleyebilirdi ama öyle bir ihtimal de kalmamış maalesef. Ben sevemedim, o yüzden değişimli giyebilmek için farklı bir ayakkabı daha almak durumunda kaldım yanına.

 

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2018/03/inceleme-nike-zoom-winflo-3-shield/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.