12 Mayıs Bozcaada 2018 10K Koşusu

İlk koşu yarışım! Bozcaada 2018 10K koşusu! Hazır mıyım? Diz ağrım da olmasaydı daha da hazır hissedebilirdim kendimi ama yine de hazırım…

Koşu öncesi

Bir süredir zaten koşuyorum, ancak bundan 2-3 ay önce sahilde koşarken, bir balıkçının misinasına takıldım. Bu yüzden, doktorun söylediğine göre, ön çapraz bağım (ACL) uzamış. Merdiven ve yokuş inerken inanılmaz, çıkarken daha az ağrı yapıyor. Düz yolda bir sıkıntı yok. Bu uzamanın ağrısı bir süredir geçmişti ama Bozcaada 2018 10K koşusundan 2 hafta önce koştuğum 22K’lık antrenmanımdan sonra yine nüksetti. 1 hafta hiç koşmadım. Geçer gibi oldu. Yarıştan önceki Çarşamba günü yaptığım antrenmanda geri geldi… Kompres, EMS/TENS, buz, Ibuprofen (Advil), cross-training (yüzme) ile Cumartesi’ye kadar geçirmeye çalışacağım.

Çanta Hazırlığı

Ayakkabılar tamam. Diz ağrısı yaşıyorum diye Nike Zoom Winflo 3 Shield ile koşacağım. Ne de olsa tabanı yumuş yumuş bir ayakkabı. Yeni aldığım Salming Distance D1 ayakkabılar “Natural Running” olduğu için onları tercih etmedim.

Dizlik tamam. Çarşamba günü gidip Decathlon’dan Knee Mid 500 dizlik aldım . Muhtemelen işe yarayacağını düşünüyorum.

Kıyafetler tamam. Kulaklık ve mp3 çalar tamam. Koşu numaram ve zaman çipim tamam.

Çarşamba günü gaza gelip Decathlon’dan aldığım enerji jelleri tamam .

Bozcaada 2018 10K koşusu için çantam artık hazır.

Eh madem Bozcaada’ya gidiyoruz, o zaman mayoyu da atalım çantaya .

Yolculuk

Cuma günü sabah 06:15’te yola çıktık ki İstanbul trafiğine takılmayalım. Yandex’e göre 4,5 saat sonra oradayız. Dedim ki, “oooh süper, öğlen olmadan orada olacağız”. Hee, olursun. İstanbul – Bozcaada arası, Çanakkale üzerinden, Feribot bekle, yol çalışmalarına takıl vs. derken 8-9 saat sürüyor. Ancak 15:00 gibi odamıza yerleşmiştik.

Bozcaada

Bozcaada keyifli bir yer. Herhalde koşu olmadığı bir zaman gitsek daha çok sevebilirdik çünkü oldukça kalabalıktı. Küçük, sevimli bir kasaba havasında. Zaten Bozcaada Belediyesinin hiç köyü yokmuş, o yüzden her şey ilçe merkezinde toplanmış. Yeme imkanları kısıtlı ama içme imkanları o kadar kısıtlı değil. Koylar pek güzel. Denize girmek için birçok farklı koy var. Ama deniz Mayıs ayında azıcık soğuk oluyormuş, onu gördük. Ben girdikten 5 dk sonra bacaklarımı hissetmiyordum, Pelin de çığlık çığlığa girdi suya .

Bozcaada 2018 10K Koşusu

12 Mayıs sabahı kalktık, hazırlandık, kahvaltımızı yaptık, koşu alanına, bir önceki gün KAÇUV Umut Kafe’den teslim aldığımız KAÇUV tişörtümle intikal ettik . Programda yarışın 10:30’da başlayacağı yazıyordu ama 11:30’a sarktı. Neyse. Start alanında yerimi en arkadan aldım, ne de olsa dizim ağrıyor, acelem yok. Start verildi, başladım koşmaya. A, a; dizimin ağrısı yok. Sıkıntısız koşuyorum. E madem öyle, koşayım. Yürüyenleri ve yavaş tempo koşanları geçtim, kendime önlere doğru bir yer edindim.

Yarış alanına intikalBen koşu antrenmanlarımı sahilde yapıyorum hep. Yokuş koşmak nedir bilmem. İlk defa yokuşta koştum . Mahvoldum. Çıkışı ayrı dert, inişi ayrı dert. Ama keyifli. Manzaralar pek hoş. Bir de yarış koşmak ayrı bir keyifmiş, yoruluyorum ama “dur şu öndekini de geçeyim”, “lan, o beni mi geçti, hemen yakalamalıyım”, “neyse canım, yakalamasam da olur” diye diye koştum.

Yarış başlarken5. km’de çip kontrol noktasına girmeden hayatımda ilk defa enerji jeli içtim. Abbaaaooov o nasıl bir şeker, boğazım yandı. Neyse ki su istasyonu da oradaydı da bir yudum su içtim hemen. Geri dönüşe başladım. Ama iyi ki içmişim enerji jelini çünkü dönüşün ilk 1-2 km’si sırf tırmanıştı, iyi geldi orada.

Bu arada yarış boyunca yıllardır görmediğim 3 tane lise arkadaşımı gördüm . Mutlu oldum.

Sonlara doğru tempomu biraz daha arttırdım ama sıcaktan son km içinde metre saydım resmen. Ve yarışı bitirdim. Derecem 0:48:12. “Sonuncu olmayayım” derken en iyi 10K’mi koşmuş oldum . Pace’im de 04:48. Genel kategoride 61., erkeklerde 54. olmuşum.

Bozcaada 2018 10K

Bozcaada 2018 10K

Çok keyif aldım ama. Bir sonraki yarışı heyecanla bekliyorum.

Yarışı bitirdiğimde KAÇUV kampanyam ise 2.030TL’ye çıkmıştı. Bağışlar yarıştan sonraki 15 gün boyunca da yapılabiliyor. Bakalım bağış miktarını daha da arttırabilecek miyim :).

Toplam Mesafe : 10.00 km
Toplam Sürüş Süresi 00:48:12
Ortalama Hız : 04:48 dk/km
Sıralama 61 (Genel), 54 (Erkekler)

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2018/05/12-mayis-bozcaada-2018-10k-kosusu/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.