Yıldız Korusun!

Bir güzide Perşembe akşamında Pelin’e gidip, yemeğimizi hazırlayıp, Pelin’in ev arkadaşı Bilge’yi de alıp şöyle bir Yıldız Korusu’na gidelim dedik.

Saat 20:10’da hazırlanıp çıktık. Zaten çıktığımız yerden Malta Köşkü‘nün girişi çok yakındı hemen ulaştık Yıldız Korusu’na. Malta Köşkü’nün önündeki havuz pek güzel görünüyordu akşam akşam, orda durup azıcık fotoğraf çektik. Orada biraz zaman geçirdikten sonra Çadır Köşkü‘nün önünden yılana benzeyen, muhteşem inişten indik. Pelin’in söylediğine göre ben yine gaza gelip önden gitmişim. Zaten Yıldız Korusu’nun girişine indikten sonra Pelin ve Bilge’yi bir iki dakika bekledim. Meğersem Bilge o güzelim yokuşu bisiklet elinde inmiş. Yazık.. =).

Ordan çıktığımızda “Naapsak, naapsak” derken, “Hadi madem, Taksim’e doğru gidelim” dedik. Beşiktaş’a doğru ilerledik. Beşiktaş’ı geçtikten sonra Dolmabahçe Sarayı‘na gelmeden ara sokaktan bir motorsikletli eleman çıktı, arkamdan takip etmeye başladı beni, geçsin diye yol vermeye çalıştıkça benimle beraber yavaşlayıp hızlandı, “N’oluyo la” diye arkama bakarken yanıma geldi, omzuma vurup, “Helal olsun birader” deyip devam etti. Ama yanlış anlaşılmasın, bu sırada durmuyorduk, hala seyir halindeydik. “Eyvallah” dedim arkasından. Pelin gelip “N’ooldu? Bir şey mi yaptı o adam sana?” dedi ama durumu anlatınca hep birlikte güldük (hahahahaha).

Sahilden Karaköy’e ulaştık ve Taksim’e doğru tırmanmaya başladık, ben yine her zamanki gibi biraz önden önden gidip, Pelin’le Bilge’yi bekliyor ayağına, dinlendim sürekli. İstiklal Caddesi‘ne çıktıktan sonra bisikletleri elimizde götürmeye başladık. Sonuçta kalabalık, sakatlık olmasın dedik. İstiklal’i bitirip, meydandan Şişli üzerinden Dikilitaş’a doğru gitmeye başladık. Yolda iki taksi, bir çöp kamyonu ile tartıştıktan sonra (bisiklet üzerindeyken biraz asabi oluyorum galiba) Dikilitaş’a vardık. Oradaki bir büfede bir şeyler yedik, sonra da çay içmek için bir aktara oturduk. Bu sırada Pelin’le Bilge uyudular biraz :P.

Çaylarımızı içip biraz oturup sonra da geri döndük. Bu da böyle bir anıydı.

 

Toplam Mesafe 19.20 km
Toplam Sürüş Süresi 01:35:48
Ortalama Hız 11.2 km/s
Ortalama Sıcaklık 24°

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2012/06/yildiz-korusun/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.