Mpow Cheetah Kulaklık

Eveet, nerede kalmıştık? Hah, kulaklık. Bu sefer de Çin menşeili bir kulaklık olan Mpow Cheetah hakkında atıp tutacağım ki rahatlayayım.

Mpow Cheetah Kulaklık
Mpow Cheetah Kulaklık

Mpow Cheetah kulaklık yukarıdaki. Tabii ki bu işlerin kaynağı olan AliExpress üzerinden aldım kulaklığı. Yaklaşık $21’a almışım. Kargo ücretsiz. Takipli PTT kargo ile geldiği için yaklaşık 2 hafta içinde elimde oldu. İnsan hayret ediyor, taaa Çin’lerden buralara 2 hafta içinde.. Hayat garip; vapurlar, bacalar falan…

Mpow Cheetah Kulaklığa Genel Bakış

Bu seferki kablosuz. Bluetooth 4.1. “Tere karşı dayanıklı” deniyor, hatta IPX5 (Ingress Protection – Giriş Koruma) olduğu ve 8 saatlik çalma süresi olduğu iddia ediliyor. Enseden geçen sert bir zımbırtısı var.

Koşu Deneyimi

Şunu söyleyerek başlayayım. Mithiş! Hakikaten koşarken kullandığım en rahat ve en sabit duran kulaklık bu oldu. Kulağın üzerinden ve enseden geçen bağlantı zımbırtıları yerinden milim oynamasına izin vermiyor. Bu açıdan benden tam puan aldı.

Ses kalitesi güzel, sesler dengeli ama daha önce dediğim gibi, yaptığım aktivite o kadar süper ses kalitesine ihtiyaç duymadığı için ufak bir ayrıntı bu. Müziği duyuyor muyum, duyuyorum. Kadansı tutturmak için tempo güzel geliyor mu, geliyor. Daha ne isterim .

Ses yalıtımı üst seviyede. Yani koşarken dışarıdan gelen sesleri duymanız pek mümkün değil. Sadece müziğe odaklanmak istiyorum derseniz, iyi. Ama bence biraz güvenlik sorunu oluşturuyor bu durum.

Kulaklık üzerinde, sağ cenahta kontrol düğmeleri ve şarj portu bulunuyor. Açma/Kapama, ses arttırma (sonraki şarkı)/ses azaltma (önceki şarkı). Biraz ufaklar, eldivenle basmak biraz zorluyor ama kullanılıyor. Bluetooth bağlantısı başarılı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Şarj konusunda da 8 saat oluyor mu bilmiyorum ama her 3 koşuda bir şarj ediyordum. Hiçbir koşumun ortasında şarj bitme sorunu yaşamadım. Ama “battery low” dediği andan itibaren yaklaşık 3 dk.lık bir süreniz var . Caart diye kapanıyor 3-4dk. sonra.

Şimdi gelelim zurnanın “zırt” dediği yere. Tamam; koşarken çok başarılı, sesi iyi, şarjı iyi gidiyor ama bir önceki paragrafta “ediyordum” dedim. Neden “-di”li geçmiş zaman? Çünkü IPX5 hikaye . IPX5 dediği terlemeye dayanıklı, su sıçrarsa üzerine sorun olmayacağını gösteriyor. Ama ben terlemekten ziyade su sızdıran biri olduğum için ilk aldığım Mpow Cheetah 1.5 ay sonra şarj olmamaya ve çalışmamaya başladı. Garantiden hemen yenisini yolladılar (evet evet, Çin’den). O da 1.5 ay içinde aynı şekilde bozuldu.

Sonuç

“Yok aga, ben aşırı terlemem” ve “yağmurda zaten koşmuyorum” diyorsanız başka bir kulaklık aramaya gerek yok. Gerçekten fiyat/performans ürünü. Ama bunları diyemiyorsanız bir sonraki kulaklığı bekleyin derim . Bisiklet için peki? HAYIR! Hatta kocaman bir HAYIR! Olmaz. I ıh. Sakın. Aman.

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://kirlibisikletler.com/2019/03/mpow-cheetah-kulaklik/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.